joi, 15 iulie 2010

Chiftelute cu Maioneza

Chiftelute cu Maioneza


Ingrediente:

1kg carne pasare (tocata)
1 leg. patrunjel verde
2 oua
1 lingurita delikat
sare
piper
ulei
4 cepe medii
3 frunze dafin
o crenguta cimbru
cateva boabe piper (5-6)
50 ml otet
maioneza din 4 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)
2 castraveti murati
200gr masline negre

Preparare:

Se pregatete compozitia pentru chiftelute: canea tocata se amesteca cu patrunjelul tocat, ouale, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde de dimensiunea unei masline mari.
Se prajesc in ulei.

Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet (sa fie acrisoara), putina sare, piperul boabe, frunzele de dafin si cimbrul.

In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata).
Se strecoara si se lasa la racit.

Dupa ce totul este pregatit, pe un platou de aperitive, se aseaza un rand de chiftelute, un strat subtire de maioneza, un rand de cepa, un rand de castraveti murati taiati rondele, se continua cu un strat de chiftelute si tot asa pana se termina ingredientele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu