joi, 15 iulie 2010

Friptura Din Spareribs la Cuptor

Friptura Din Spareribs la Cuptor


Ingrediente:

-1,5 kg spareribs (costita de porc), feliata
-3-5 catei de usturoi
-1 varf cutit boia de ardei iute
-3-4 linguri ulei de masline
-3 bucati ardei iuti, uscati
-3 bucati ardei iuti, proaspeti, curatati de seminte
-1 portocala
-coaja rasa de la 1/2 lamaie
-50-100 ml ulei de masline
-3 linguri miere
-sare

Preparare:

Amestecati intr-un mojar sau robot, usturoiul, ardeiul iute (uscat si proaspat), feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si omogenizati foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.

Ungeti pe toate partile feliile de spareribs cu acesta marinada si dati la frigider, pentru cel putin 1 ora, in vas acoperit cu folie alimentara.

Asezati-le apoi, usor distantate, intr-o tava pentru cuptor in care adaugati 1 cana de apa, 50-100 ml ulei, functie de tava si sarati destul de bine. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade, aproximativ 1 ora.

Scoateti tava si folia, stropiti bucatile de spareribs cu sucul de la 1 portocala amestecat cu miere si mai dati la cuptor, fara folie, pana se rumenesc frumos si costita este facuta. Scoateti tava, acoperiti-o din nou cu folie si lasati circa 10 min asa, inainte de a servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu