joi, 15 iulie 2010

Alivenci Moldovenesti

Alivenci Moldovenesti


Ingrediente:

1l lapte,
300g malai grisat,
1/2kg branza de vaci,
1/4l smantana,
100 gr unt,
50 gr faina,
4-5 oua,
o lingurita sare.

Preparare:

Intr-un lighenas sau ceaun de 3l se pun laptele, untul, sarea si se fierbe. La primul clocot se adauga malaiul, amestecandu-se ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca.5 minute dupa care se ia de pe foc.

Cand e aproape rece se adauga smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi albusurile batute spuma.


Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapeteata cu faina) si se da la cuptor 40 de minute. Se taie in patrate si se servesc calde, cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu