sâmbătă, 17 iulie 2010

Cornulete cu Spanac si Ricotta

Cornulete cu Spanac si Ricotta


Ingrediente:

Ingrediente pentru 8 bucati:
folosim aluat briose
Reteta mea este:
500 g de faina
250 g de unt
125 g de apa foarte rece
sare

Umplutura:

100g spanac (cantarit fiert si stors de apa)
100g ricotta
2 linguri smantana (eu am folosit o branza proaspata fara conservanti care este ceva intre smantana si philadelphia)
1 ou
2 linguri parmezan
o felie de cascaval afumat
sare,
piper,
nucsoara,
usturoi praf (foarte putin)

Preparare:

Aluat:
Se amesteca faina cu untul rece si se lucreaza rapid pana devine totul nisipos. Se adauga apa, se omogenizeaza si apoi se da la rece cel putin o ora. Eu am facut doar umplutura aluatul fiind cumparat de data asta!

Umplutura:
Spanacul fiert si racit si taiat in mod grosolan se amesteca cu ricotta si se omogenizeaza. Adaugam smantana (la mine nu se gaseste dar am descoperit o branzica proaspata care seamana mult), oul parmezanul sare, piper dupa gust un praf de usturoi (putin, nu trebuie sa predomine) si neaparat nucsoara care merge de minune cu spanacul!

Intindem discul de aluat, se fac opt triunghiuri, impartim umplutura pe fiecare, plus cubulete de cascaval afumat. Se formeaza cornulete, se ung cu putin galbenus de ou si se dau la cuptor 30 de minute la 180 de grade.

Sunt extrem de fragede si foarte bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu