joi, 15 iulie 2010

Caponatina (aperitiv, salata, reteta siciliana)

Caponatina (aperitiv, salata, reteta siciliana)


Ingrediente:

Ingrediente:
(cantitatile pentru 2 portii)
1 vinata mica
1 ceapa mica
rosii ( eu am folosit rosii pasate de la sticla )
masline verzi - de preferat fara simburi
1 ardei gras
citiva capperi
2 morcovi mici
1 tulpina de telina
2-3 linguri de ulei
1 lingura de otet de vin alb
1 lingurita de zahar
sare


Preparare:

Se prajeste in ulei ardeiul taiat patrate cu latura cam 2 cm, cind s-a inmuiat se scoate si se pune separat. In acest timp se fierb in apa cu sare morcovii si telina , cind sunt gata se scurg si se adauga la ardei.

Se prajeste vinata taiata cuburi dupa ce a fost lasata cu sare sa piarda lichid, apoi spalata si stoarsa . Se coace ceapa in apa ( taiata bucati mai maricele ). Se adauga si ea la restul . Apoi maslinele si capperi . Se fierb rosiile ca un sos normal ( daca folositi rosii proaspete atunci mai intii tb sa le opariti, sa le curatati de coaja si sa le pasati), se adauga 1 lingurita de zahar, sare si 1 lingura de otet. Se lasa sa se evapore otetul si se adauga sosul dulce-acrisor peste restul ingredientelor.


Se prajeste putin pesmet ( sau miez de piine veche) si se presara peste caponatina...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu