Branza de Vaca (Reteta Rapida)
Ingrediente:
3 si jumatate litrii de lapte
6 linguri de smantana (groasa si din comert)
6 linguri de iaurt simplu
1 lamaie mijlocie (samburii scosi)
Preparare:
Am pus laptele la fiert si in momentul cand s-a format spuma pe lapte am inceput sa adaug, tot una cate una, cate o lingura de smantana si de iaurt, pana am terminat cele 12 linguri de toate. Desigur, am amestecat mereu in lapte. Apoi am adaugat zeama de la o lamaie, amestecand mereu, am inchis ochiul de la aragaz si am lasat asa.Dupa 3-4 minute a inceput sa se aleaga zerul de branza, am mai lasat circa 20 de minute in cratita in care a fiert laptele, dupa care am strecurat printr-un saculet de tifon. Am pus la scurs si mi-a iesit o branza tare cremoasa, dulce si deloc seaca. Au iesit exact 750 gr branza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu