joi, 15 iulie 2010

Bombite de carne picante

Bombite de carne picante


Ingrediente:

300 gr carne macinata
3 felii de paine (se foloseste doar miezul)
500 ml iaurt
1 ou intreg
1 ceapa mica(sau 1 fir de ceapa verde)
faina
ulei
o crenguta prospata de rozmarin(eu am folosit uscata)

Ptr. sos avem nevoie de :


1 lingura ketchup

20 gr. fistic
50-100 gr branza telemea sau branza de burduf (prefer telemeaua)
1 portocala
2 catei de usturoi pisati
boia iute sau ardei macinati
si un pic de patrunjel verde tocat
400 ml iaurt

Preparare:

Preparare bombite :

Miezul de paine se amesteca cu 100 ml iaurt, carnea macinata,oul intreg,ceapa tocata marunt si crenguta de rozmarin (2 prafuri de rozmarin uscat si tocat). Se sareaza , pipereaza compozitia dupa gust, se formeaza bilute , se dau prin faina si se coc in ulei.

Restul de iaurt (400 ml), il impartim in 2 . In prima parte pune ketchupul,coaja de portocala razuita si fisticul, maruntit sau macinat. In a doua parte de iaurt punem usturoiul pisat, branza telemea razuita, patrunjelul verde si ardei macinat sau boia iute. Eu am facut a doua varianta de sos ptr. ca nu am gasit fistic la ABC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu