Bombite de carne picante
Ingrediente:
300 gr carne macinata
3 felii de paine (se foloseste doar miezul)
500 ml iaurt
1 ou intreg
1 ceapa mica(sau 1 fir de ceapa verde)
faina
ulei
o crenguta prospata de rozmarin(eu am folosit uscata)
Ptr. sos avem nevoie de :
1 lingura ketchup
20 gr. fistic
50-100 gr branza telemea sau branza de burduf (prefer telemeaua)
1 portocala
2 catei de usturoi pisati
boia iute sau ardei macinati
si un pic de patrunjel verde tocat
400 ml iaurt
Preparare:
Preparare bombite :Miezul de paine se amesteca cu 100 ml iaurt, carnea macinata,oul intreg,ceapa tocata marunt si crenguta de rozmarin (2 prafuri de rozmarin uscat si tocat). Se sareaza , pipereaza compozitia dupa gust, se formeaza bilute , se dau prin faina si se coc in ulei.
Restul de iaurt (400 ml), il impartim in 2 . In prima parte pune ketchupul,coaja de portocala razuita si fisticul, maruntit sau macinat. In a doua parte de iaurt punem usturoiul pisat, branza telemea razuita, patrunjelul verde si ardei macinat sau boia iute. Eu am facut a doua varianta de sos ptr. ca nu am gasit fistic la ABC.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu