miercuri, 14 iulie 2010

Aperitiv de Ardei cu Branza de Capra (Telemea de Oaie)

Aperitiv de Ardei cu Branza de Capra (Telemea de Oaie)


Ingrediente:

-200-250g branza de capra (telemea de oaie)
-3-6 ardei de culori diferite (rosu, galben, verde,etc.)
-100-150g unt
-1/2 lingurita boia
-1-2 buc. galbenus de ou fiert
-marar verde, tocat fin (la apreciere)

Preparare:

Se pune oul, in apa rece, usor sarata si se fierbe, 10 min, apoi se tine in apa rece, se curata de coaja si se separa albusul de galbenus.

Se pasereaza galbenusul si se pune deoparte.

Mararul verde spalat si bine scurs, se toaca marunt.
Se indeparteaza semintele si nervurile de la ardeii spalati si stersi.

Se freaca spuma untul impreuna cu branza (telemeaua), pana obtinem o pasta ca o crema.


Se imparte compozitia in 3 parti egale, pe care le amestecam:

-una cu boia
-una cu galbenus pasat
-una cu marar tocat

Se umplu ardeii cu pasta(eu am umplut ardeii rosii cu pasta verde-de marar, ardeii verzi, cu pasta galbena-galbenus si ardeii galbeni, cu pasta rosie-boia


Se pun la rece cateva ore (2-4 h, dar se pot tine 12-24h inveliti in folie transparenta) ca sa se intareasca untul.


Inainte de servire se taie rondele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu