joi, 15 iulie 2010

Clatite cu Pui si Ciuperci

Clatite cu Pui si Ciuperci


Ingrediente:

Pentru 10 portii (20 buc)

Pentru clatite:

3 oua
500ml lapte
500ml. apa minerala
1/2 kg faina
un praf de sare
ulei pentru prajit

Pentru umplutura:

4 cepe potrivite
600gr. ciuperci proaspete sau din conserva
600gr. carne de pui fiarta
200ml smantana
1 leg. marar
ulei
sare
piper

Preparare:

Se pegateste aluatul pentru clatite:
Se pun ouale, sarea, laptele, apa minerala si apoi faina in ploaie amestecandu-se energic cu telul. Intre timp se pune tigaia cu putin ulei pe foc sa se incinga, se scurge uleiul si se pune cu un polonic aluat in tigaie si in acelasi timp se misca tigaia in asa fel ca aluatul sa se repartizeze uniform facandu-se clatite cat mai subtiri. Dupa ce se coace pe o parte se deslipeste pe margini cu o scobitoare sau cu un bat de frigaruie si se intoarce cu grija.

Cat timp coacem clatitele ne ocupam si de umplutura:
Se curata ceapa si ciupercile se spala si se taie marunt se calesc in ulei, mai intai se pune ceapa, iar dupa ce se rumeneste se pun si ciupercile se lasa sa se patrunda si ele, apoi se pune si carnea de pui fiarta si taiata marunt. Se mai lasa 5 min pe foc, apoi se ia. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga smantana, mararul tocat marunt, sare si piper si se umplu clatitele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu