duminică, 5 septembrie 2010

Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon
Ingrediente:

300 gr maruntaie (Inimi, pipote )
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1/4 telina ( de marime mijlocie)
1 ardei gras
300 ml smantana
2 galbenusuri ou
50 gr orez (cca. 2 ls)
sare, delikat
1 legatura tarhon( sau 2 lingurite tarhon uscat )
50 ml otet, sau zeama de lamaie
Preparare:

Inimile se spala , se curata , se taie in doua ptr a se curata restul de sange ramas. Se pune in 2.5 l apa la fiert cu putina sare si se indeparteaza spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Orezul se alege , se spala , si se pune in apa rece . Legumele le curatam , spalam si le taiem cubulete .

Cand au fiert inimioarele adaugam si legumele taiate cubulete. Dupa cca 15 minute adaugam si orezul . Se potriveste gustul cu sare , delikat si turnam la ciorbica cand orezul e fiert 50 ml otet si cele 2 lingurite de tarhon.

Intre timp frecam cele 2 galbenusuri de ou cu smantana , il subtiem cu zeama de la ciorbica treptat , apoi il turnam in oala si lasam sa dea un clocot.

PS. daca aveti tarhonul pastrat in otet nu mai puneti otet la ciorba .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu