duminică, 5 septembrie 2010

Ciorba de Loboda cu Omleta

Ciorba de Loboda cu Omleta
Ingrediente:

o poala de loboda (rosie de preferat),
o ceapa rosie (uscata),
doi morcovi (noi),
o radacina de patrunjel (mai subtirica),
o radacina de pastarnac (partea dinspre varf),
o mana de orez,
o lingura de pasta de tomate,
2 linguri de ulei,
3 l apa,
sare - dupa gust,
2 oua - pentru omleta,
otet aromat pentru acrit - dupa gust.
Preparare:

Spalati legumele.
Curatati-le de coaja si apoi taiati felii de 2-3 mm grosime radacinoasele iar ceapa tocati-o marunt.
Alegeti frunzele de tulpina, dar pastrati si o parte din aceasta mai ales din partea superioara a plantei.
Spalati frunzele in mai multe ape.

Puneti apa la fiert. Cand clocoteste adaugati legumele tocate. Puneti un capac si fierbeti 8-10 minute.
Adaugati loboda tocata fasii de aprox. 1 cm. , orezul ales si spalat in cateva ape si pasta de tomate. Mai fierbeti inca 10 minute.
Potriviti de sare si stingeti focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu