duminică, 5 septembrie 2010

Ciorba de Fasole Uscata cu Gutui

Ciorba de Fasole Uscata cu Gutui
Ingrediente:

300 gr fasole boabe,
1 ceapa mare,
1 morcov mare,
1 ardei capia rosu,
2 rosii potrivite,
4-5 linguri ulei,
1 gutuie mare,
sare,
6-7 boabe de piper,
leustean,
tarhon.
Preparare:

Se aleg boabele de fasole, se spala bine si se pun la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand a dat in clocot se schimaba apa cu alta, curata dar fierbinte si se continua fierberea.

Intre timp se curata restul zarzavatului si se taie cubulete.

Cand fasolea este 3/4 fiarta, se adauga ceapa si morcovul. Dupa cateva clocote se pune ardeiul, boabele de piper si rosia.

Se potriveste de sare apoi se pune gutuia - taiata tot cuburi si necuratata de coaja.

Se mai dau cateva clocote apoi se stinge focul si se presara leustean si tarhon, maruntite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu