joi, 2 septembrie 2010

Sirop Din Dovleac si Mere

Sirop Din Dovleac si Mere

Ingrediente:

400 g dovleac
2 buc. mere
600 ml de apa
400 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 stelute de anason
1 buc. coaja de scortisoara
Preparare:

Dovleacul si merele se curata de coaja, se scot semintele, se taie cubulete. Apa, zaharul, zaharul vanilat, stelutele de anason si coaja de scortisoara se fierb impreuna. Dovleacul si merele se adauga in sirop, se acopera si se fierb la foc potrivit, pina se inmoaie fructele. Se scot stelutele anason si scortisoara, si se paseaza, se trece continutul printr-o sita fina.

Se obtine aproximativ 700 ml. Se toarna in sticle fierbinte. Stelutele de anason si coaja de scortisoara se pot pune in sticle ca decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu