joi, 2 septembrie 2010

Lichior de Portocale

Lichior de Portocale

Ingrediente:

10 bucati portocale mari cu coaja groasa
1 l vodka (eu am folosit vodka de 21%)
500 ml apa
500 g zahar



Preparare:

Curatam portocalele de coaja cu un curatator de legume (asa partea alba care e amara de altfel nu se ia de pe portocala) si cojile le punem intr-un borcan de 2 litri. Peste coji turnam 1 l de vodka si lasam la macerat pentru 1-2 saptamani.

Cei 500 ml apa ii punem la fiert cu 500 g zahar si facem astfel un sirop. Lasam siropul la racit.

Strecuram alcoolul in care au stat cojile de portocala si adaugam la el siropul complet racit. Atentie, initial va iesi o bautura tulbure, nu va speriati lasati sa stea asa de pe o zi pe alta si se va limpezi. Se toarna in sticle, le inchidem si le depozitam la rece.

Se pot impacheta frumos si se pot oferi si acestea cadou
Se serveste rece.

Un comentariu:

  1. Reteta este copiata cuvintel cu cuvintel de aici: http://bucatareselevesele.blogspot.com/2009/12/lichior-de-portocale.html. Banuiesc ca ai auzit de legea drepturilor de autor, nu?

    RăspundețiȘtergere