duminică, 5 septembrie 2010

Ciorba de Linte cu Carnaciori Afumati

Ciorba de Linte cu Carnaciori Afumati
Ingrediente:

30 ml ulei de masline
200 g linte uscata
1 ceapa mica taiata marunt
100 g varza dulce taiata fin
1 catel de usturoi pisat
2 carnaciori afumati,
felii
450 g rosii cubulete (conserva)
2 cuburi bors
1 l apa
1 frunza dafin
un varf de lingurita de cimbru
un varf de lingurita de boia iute
sare si piper dupa gust
Preparare:

Se incalzeste uleiul in ceaun la foc mediu. Se calesc: lintea, ceapa, varza si usturoiul, pana se inmoaie ceapa si varza. Se adauga carnaciorii si rosiile. Se sfarama cuburile de bors peste amestec si se toarna apa. Se adauga frunza de dafin si boiaua. Se da in clocot, se pune capacul si se lasa la foc mic pana s-a fiert lintea, cam 30 - 40 de minute. Se adauga sare si piper dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu