duminică, 5 septembrie 2010

Ciorba de crap

Ciorba de crap
Ingrediente:

Pentru 10 portii:
1,500 kg peste,
2,5 I apa,
200 g morcovi,
200 g albitura,
100 g telina,
400 g ceapa,
200 g ardei gras,
100 ml ulei,
50 g pasta de tomate,
1 kg rosii,
50 g leustean,
50 g patrunjel verdeata,
5 g sare de lamiie (otet),
sare, dupa gust.
Preparare:

Pestele se curata de solzi si intestine; se spala, se portioneaza si se sareaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie felioare in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ceapa se pune la fiert in apa cu sare, zarzavatul si ardeiul se inabusa in ulei cu adaos de apa si apoi se adauga in vasul in care fierbe ceapa. Cind zarzavatul este aproape fiert se adauga pasta de tomate diluata cu putina zeama si sare de lamiie (otet). Se adauga pestele si rosiile continuind fierberea cca 10 — 15 minute. Se serveste cu verdeata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu