vineri, 3 septembrie 2010

Canederli (knoedel) allo speck

Canederli (knoedel) allo speck

Ingrediente:

Pentru 2 portii:

200 gr piine veche rupta bucati
3/4 pahar de lapte
100 gr speck ( eu insa am pus : niste resturi de speck ,1 cremvurst taiat bucatele si 100 gr carne de vita fiarta si taiata bucatele )
1 ou
parmezan/ grana sau alta brinza ( de preferat ceva traditional din Trento ) rasa
1 lingura de faina
supa
Preparare:

Se pune painea la inmuiat cu laptele rece, si se lasa daca e painea veche circa 2 ore la rece sa se inmoaie incet-incet ... Panea mea era proaspata si deci am lasat putin la inmuiat cu laptele ... Am adaugat speck-ul, carnea si bucatile de cremvurst . ol batut, brinza rasa si faina .

Am facut bile de circa 4-5 cm diametru (dar reteta traditionala spune 8-10 cm diametru).

Separat am pus apa la fiert, cind a inceput sa clocoteasca am micsorat focul (la minim) si am adaugat canederli la fiert. Din momentul in care s-au ridicat la suprafata se fierb 10-15 minute in functie de diametru ( eu numai 10 ca erau micute )...

Se scot din apa cu paleta pt spuma ( cea cu gaurele )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu