vineri, 3 septembrie 2010

Bors de vita

Bors de vita

Ingrediente:

1 kg mugure de piept de vita
3 morcovi
2 radacini de patrunjel
telina(radacina)
2 cepe
fidea
suc de rosii
patrunjel verde
o legatura cimbru
2 oua
bors(daca se poate, umplut in casa)
2 radacini de hrean
300 g smantana.
Preparare:

Se fierbe carnea de vita, spumand din cand in cand. Ceapa taiata cubuletze se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare si ardeiul gras taiat marunt. Amestecul se pune peste carne, impreuna cu legatura de cimbru si se fierb cam jumatate de ora. Se adauga aprox 500 de g de suc de rosii sau 3 linguri mari de pasta de tomate, 1 pumn de fidea, apoi se acreste cu bors, dupa gust. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apoi se scoate cimbrul si se presara patrunjel verde.
Radacina de hrean se da prin razatoarea mica, apoi se amesteca cu smantana si se sareaza(cu macar o ora inainte de masa). Cu sosul astfel obtinut se mananca carnea din bors.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu