vineri, 3 septembrie 2010

Bors de Crap

Bors de Crap

Ingrediente:

morcov 3-4
telina - 200g
ceapa alba 2-3
orez 130g
bors casa 1l
leustean 1 legatura
sare - dupa gust
vegeta dupa gust
Crap 1-2 la vreo 400-500g
ulei - 20ml
Preparare:

Se taie ceapa marunt, morcovul foarte subtire pe lung, la fel si telina, se calesc intr-o oala cu un strop de ulei si vegeta (secretul gustului) apoi se pune apa, dar nu f plina pt a putea pune borsul.

Se lasa la fiert cand au fiert legumele circa 1 ora. Se pune orezul separat intr-un vas cat sa intre 1l de bors pt a putea fi fiert. Dupa ce a fiert borsul, se toarna in oala cu legumele, se pune crapul taiat bucati si se lasa sa fiarba 10 minute alaturi de legume, fiind inabusit de borsul de casa.

Intre timp se oparesc rosiile, se decojesc si se taie bucati, apoi sunt puse alaturi de crap. Se da gust cu sare si vegeta si se pune la final leusteanul.

Se stinge focul si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu